Publicerad den

Gratis hemsida för ditt lokala företag som Google älskar

gratis hemsida

Nu kan du få en gratis hemsida. Har du ett lokalt företag som antingen har en fysisk plats som är öppen för kunder eller utför du jobb hos dina kunder? Då kan du använda Google My Business, en gratis tjänst som tillhandahålls av Google. Detta är ovärderligt för dig som småföretagare som vill nå lokala kunder. Ditt företag listas i lokala sökningar både i Google sök och Google Maps. Som ett tillägg till GMB har Google lagt till möjligheten att sätta upp en enkel hemsida som visar information från ditt GMB-konto. Bl a företagsnamn, profilbild, en kort text om dina produkter/tjänster, upp till 5 bilder från din verksamhet, adress, telefonnummer, karta, öppettider samt en knapp för att t ex ringa dig, boka tid eller gå till din webbutik.

Du får en hemsida med adressen ditt-företagsnamn.business.site. Vill du ha ett eget domännamn? Det går bra att hänvisa ett eget domännamn till hemsidan så dina kunder kan ange ditt-företagsnamn.se när de vill se din hemsida.

gratis hemsida responsiv

Sätt upp din gratis hemsida med Google My Business

  1. Registrera ett konto på Google My Business. Efter registrering skickas en kod ut via ett postkort som du måste ange innan dina uppgifter publiceras.
  2. Var noga med att fylla i alla fält som är möjliga inklusive bilder.
  3. Skapa webbplatsen, fyll i alla fält som är möjliga och publicera den.
  4. Köp en SE-domän på t ex Loopia och hänvisa den till din nya hemsida.
  5. Skaffa så många referenser du kan med exakt samma kontaktuppgifter som i ditt Google My Business konto. Detta hjälper Google att förstå att du är trovärdig. Exempel på referenser är Eniro, Hitta, Yelp, Opendi etc.
  6. Be kunder skriva en recension om dig. Skapa gärna en direktlänk som är enkel att lämna ut.
  7. Uppdatera dina uppgifter när något ändras. Detta gäller såklart även referenser.
  8. Skriv blogginlägg på Google My Business. De visas i 7 dagar.

Grattis! Efter en del jobb så har du nu ordnat en enkel hemsida för ditt företag och samtidigt optimerat din synlighet, både i vanlig sök och lokal sök på Google. Varje månad får du en rapport från Google där du bl a kan se hur dina kunder hittar dig, hur många och när de gått till din hemsida, fått vägbeskrivning eller ringt dig.

Din gratis hemsida är väldigt enkel men den fungerar på alla enheter och Google vill att du skaffar den och belönar dig genom att visa upp ditt företag om du gör ett bra jobb när du fyller i uppgifterna i Google My Business!

Behöver du hjälp att sätta upp ditt GMB-konto och hemsida? Vi har vanan inne, med vår tjänst får du en enkel hemsida med bra lokal sökoptimering.