Lokal sökoptimering

Syns ditt företag i lokala sökningar? Det är många som söker på Google när de behöver hitta en produkt eller tjänst. En del söker i vanliga Google och en del går in på Google maps antingen genom appen eller på webben. I vilket fall visas lokala sökningar först om sådana finns. Se ett exempel nedan. Så kan det se ut när du söker på Google med sökord som t ex ditt företagsnamn eller en verksamhetskategori. Lägg märke till bloggposten med bilden på ingången till verksamheten. Annonser som denna kan du enkelt själv skapa gratis med bild, text och en knapp. De visas i en vecka i din GMB-listning.

För att ditt företag skall visas på detta sätt i lokala sökningar behöver du ett Google My Business konto.

lokal sökoptimering

Som ett tillägg till Google My Business har Google lagt till möjligheten att sätta upp en enkel hemsida som visar information från ditt GMB-konto. Bl a företagsnamn, profilbild, en kort text om dina produkter/tjänster, upp till 5 bilder från din verksamhet, adress, telefonnummer, karta, öppettider samt en knapp för att t ex ringa dig, boka tid eller gå till din webbutik. Läs mer om denna möjlighet att få en enkel hemsida.

Vi erbjuder en tjänst för att sätta upp ditt Google my business konto med en enkel hemsida. Beställ en enkel hemsida med bra lokal sökoptimering

Har du redan en hemsida och behöver lokal sökoptimering för den får du gärna kontakta oss för sådana tjänster.

Ben Andersen successfully completed the Keyword research course!