Publicerad den Lämna en kommentar

AffiliateWP på svenska

AffiliateWP på svenska

Behöver du AffiliateWP på svenska? Det gjorde jag när en av mina kunder beställde affiliate-funktionalitet för sin WooCommerce webbutik.

Ladda ner svensk översätting för AffiliateWP.

Bakgrund

AffiliateWP är ett av de mest kända tilläggen för affiliate-funktionatlitet för WordPress så jag började titta på det. Tyvärr hade den inte någon översättning till svenska vilket förvånade både mig och skaparna av tillägget. Jag satte då igång att översätta de 1323 strängarna till svenska. Att översätta så många strängar från scratch var inte något bra alternativ för mig så jag använde Google Translator Toolkit som börjar med att översätta alla strängar automagiskt mha Google Translate funktionaliteten. Efter det kan man sedan börja den manuella genomgången och justera det som inte blivit korrekt översatt. Det var en hel del att korrigera och förbättra och det tog en bra bit mer än en dag att göra. Efter Googles verktyg använde jag Poedit för att skapa den kompilerade .mo filen. Både .po och .mo filen behöver laddas upp för att översättningen skall fungera.

Denna översättning kommer att bli den officiella översättningen och läggas in i AffiliateWP inom kort.

Använd översättningen

För att använda den översättning som finns här:

  1. Ladda ner filerna och packa upp dem lokalt.
  2. Ladda upp de båda översättningsfilerna affiliate-wp-sv_SE.po och affiliate-wp-sv_SE.mo till följande katalog på servern som din hemsida finns på: wp-content/languages/plugins

Nu skall ditt AffiliateWP vara på svenska med den senaste versionen av översättningen!

Har du redan AffiliateWP installerat kommer dock mejlmallarna inte att använda den nya översättningen. Se Affiliates->Inställningar->Mejl. Antingen får du översätta dem manuellt eller så kan du, om du inte har någon data du vill spara, ta bort tillägget och installera om det. Du behöver då först göra valet “Ta bort alla sparade data för AffiliateWP när tillägget tas bort” under Affiliates->Inställningar->Blandat. Gör bara detta om du inte har någon affiliate data du vill spara!

Rapportera problem

Tycker du något i översättningen behöver ändras? Posta en kommentar eller kontakta mig och argumentera för din ändring så lovar jag att överväga att göra ändringen.

Översättningslista

Här följer en översättningslista jag satt upp för vanliga ord i översättningen. Jag bestämde att “affiliate” skulle översättas till “affiliate” på svenska och inte partner eller annat. Ordet “referral” översatte jag till “hänvisning”.

affiliate=affiliate
referral=hänvisning
referral rate=hänvisningssats
referral rate type=typ av hänvisningssats
flat rate=fast belopp
affiliate flat rate basis=nivå för fast belopp
earning=intäkt
payout=utbetalning
affiliate manager=affiliate-ansvarig
creative=säljmaterial
payment=utbetalning
Affiliate Area=Affiliate-område
Referral URL Generator=Hänvisnings-URL generator
payment email address=mejladress för utbetalningar
coupon=rabattkod
order=order
notification=avisering
email notification=mejlutskick
email=mejl
review=granska
site=webbplats

Slutsats

AffiliateWP är ett kraftfullt säljverktyg för WordPress. Men för att kunna använda det i Sverige eller svenskspråkiga områden krävs det en översättning till svenska. En svensk översättning av AffiliateWP finns nu efter en hel del timmars jobb. Välkommen att ladda ner och använd på din egen sajt och börja tjäna pengar med din affiliate-marknadsföring!

En del översättningar kommer jag säkert att justera efter hand som jag och mina kunder använder tillägget. Återkom därför gärna och titta efter uppdaterade versioner. Jag kommer förmodligen även att skicka dem till AffiliateWP så de inkluderas i automatiska uppdateringar från dem. Men du hittar alltid den senaste versionen här.

 


Behöver du hjälp med AffiliateWP eller annat som har med WordPress att göra får du gärna kontakta mig. Jag jobbar med WordPress både som användare och utvecklare dagligen.

Publicerad den

Gratis hemsida för ditt lokala företag som Google älskar

gratis hemsida

Nu kan du få en gratis hemsida. Har du ett lokalt företag som antingen har en fysisk plats som är öppen för kunder eller utför du jobb hos dina kunder? Då kan du använda Google My Business, en gratis tjänst som tillhandahålls av Google. Detta är ovärderligt för dig som småföretagare som vill nå lokala kunder. Ditt företag listas i lokala sökningar både i Google sök och Google Maps. Som ett tillägg till GMB har Google lagt till möjligheten att sätta upp en enkel hemsida som visar information från ditt GMB-konto. Bl a företagsnamn, profilbild, en kort text om dina produkter/tjänster, upp till 5 bilder från din verksamhet, adress, telefonnummer, karta, öppettider samt en knapp för att t ex ringa dig, boka tid eller gå till din webbutik.

Du får en hemsida med adressen ditt-företagsnamn.business.site. Vill du ha ett eget domännamn? Det går bra att hänvisa ett eget domännamn till hemsidan så dina kunder kan ange ditt-företagsnamn.se när de vill se din hemsida.

gratis hemsida responsiv

Sätt upp din gratis hemsida med Google My Business

  1. Registrera ett konto på Google My Business. Efter registrering skickas en kod ut via ett postkort som du måste ange innan dina uppgifter publiceras.
  2. Var noga med att fylla i alla fält som är möjliga inklusive bilder.
  3. Skapa webbplatsen, fyll i alla fält som är möjliga och publicera den.
  4. Köp en SE-domän på t ex Loopia och hänvisa den till din nya hemsida.
  5. Skaffa så många referenser du kan med exakt samma kontaktuppgifter som i ditt Google My Business konto. Detta hjälper Google att förstå att du är trovärdig. Exempel på referenser är Eniro, Hitta, Yelp, Opendi etc.
  6. Be kunder skriva en recension om dig. Skapa gärna en direktlänk som är enkel att lämna ut.
  7. Uppdatera dina uppgifter när något ändras. Detta gäller såklart även referenser.
  8. Skriv blogginlägg på Google My Business. De visas i 7 dagar.

Grattis! Efter en del jobb så har du nu ordnat en enkel hemsida för ditt företag och samtidigt optimerat din synlighet, både i vanlig sök och lokal sök på Google. Varje månad får du en rapport från Google där du bl a kan se hur dina kunder hittar dig, hur många och när de gått till din hemsida, fått vägbeskrivning eller ringt dig.

Din gratis hemsida är väldigt enkel men den fungerar på alla enheter och Google vill att du skaffar den och belönar dig genom att visa upp ditt företag om du gör ett bra jobb när du fyller i uppgifterna i Google My Business!

Behöver du hjälp att sätta upp ditt GMB-konto och hemsida? Vi har vanan inne, med vår tjänst får du en enkel hemsida med bra lokal sökoptimering.